Het Belgische D’Ieteren, eigenaar van Belron (o.a. Carglass) is op zoek naar een minderheidspartner voor Belron. Met de verkoop van de aandelen wil D’Ieteren de activiteiten uitbreiden. D’Ieteren zegt nadrukkelijk zelf meerderheidsaandeelhouder te blijven, maar wil de investeringscapaciteit versterken.

De nieuwe partner zal onder andere worden geselecteerd op een aantal criteria. Er moet aansluiting zijn met de bedrijfscultuur van Belron, instemming met de langetermijnvisie en de financiële voorwaarden van het partnerschap. Verder laat het bedrijf weten dat er behalve in glasherstel, ook wordt gezocht naar bijkomende diensten. Onlangs nog kwam Carglass in ons land in het nieuws, omdat de glasherstelketen ook actief is geworden in klein schadeherstel. Na een pilotjaar liet het bedrijf weten dat het aantal vestigingen met klein schadeherstel zal worden uitgebreid tot vijftien. Behalve Carglass, is Belron in ons land sinds 2015 ook eigenaar van Glasgarage (125 vestigingen) en Autotaalglas (54 vestigingen).

Marktleider

D’Ieteren is in bezit van 94,85 procent van de aandelen van Belron en in België ook bekend als importeur van Volkswagen. Vorig jaar nog nam het bedrijf het Italiaanse Moleskin over, producent van luxe notitieboekjes. Naar eigen zeggen is Belron wereldwijd marktleider op het gebied van glasherstel en actief in 34 landen. Iets anders is dat schadeketen Care België (14 vestigingen) afgelopen najaar werd overgenomen door Carglass Belux, dat er eveneens onderdeel van is.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties