De ledenraden van Focwa en Bovag hebben unaniem besloten het voornemen tot fusie van de twee brancheorganisaties door te zetten. Daarmee is een belangrijke formele stap gezet op weg naar de definitieve fusie.

De fusie wordt nu aangemeld bij de rechtbank en de Kamer van Koophandel. Als er geen verzet is tegen het voornemen tot fuseren, kunnen beide ledenraden zich daarna definitief over de fusie uitspreken. Als beide ledenraden dan positief besluiten, is de fusie per direct een feit en houdt Focwa op te bestaan. Naar verwachting zal dat in de eerste helft van 2023 het geval zijn. Een precieze datum is op dit moment nog niet te geven. Namens Bovag legt Paul de Waal uit: “Nu het voornemen tot de fusie bekendgemaakt is, kunnen er nog bezwaren worden ingediend. Die kunnen door iedereen worden ingediend, maar vanuit de ledenraden worden die niet meer verwacht.”

Bloedgroepen

Intussen wordt intern door Focwa en Bovag gewerkt om de fusie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Peter Brussel, voorzitter Focwa: “Ik ben heel blij met het vertrouwen dat de ledenraad van Focwa in de voorgenomen fusie heeft uitgesproken. Op naar één stem, één sterke belangenbehartiger, met oog voor alle bloedgroepen in onze sector.”

Beste van twee werelden

Han ten Broeke, algemeen voorzitter Bovag: “We kunnen nu volle kracht vooruit met de voorbereidingen, zodat de betreffende ondernemers van Bovag en Focwa kunnen gaan profiteren van het beste van twee werelden.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties