Ondanks een met 2 procent gedaalde omzet (tot een totaal van 10,7 miljard euro) is het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) van AkzoNobel over boekjaar 2023 24 procent hoger uitgekomen op 1,4 miljard euro.

De nettowinst bedroeg 442 miljoen euro tegen 352 miljoen euro in 2022, een stijging van 25,6 procent.

Autolakken

De omzet van de tak Performance Coatings, waaronder de autolakken vallen, steeg met 4 procent naar 6,4 miljard euro. Hierbinnen steeg de omzet van de automotive en specialty coatings met 6 procent tot 1,4 miljard euro.

Het aangepaste bedrijfsresultaat van de Performance Coatings steeg met 28 procent tot 854 miljoen euro.

Veerkracht

In een toelichting noemt ceo Greg Poux-Guillaume 2023 “een jaar waarin AkzoNobel een duidelijk herstel van de prestaties liet zien. Onze volumes stabiliseerden – ondanks de aanhoudende volatiliteit in sommige van onze markten – en onze winsten herstelden zich dankzij veerkrachtige prijzen en de eerste effecten van de grondstoffendeflatie, terwijl onze inspanningen om ons bedrijf te transformeren in een stroomversnelling kwamen. Hierdoor konden we de aanhoudende mondiale inflatie en ongunstige valuta-effecten opvangen en zo de doelstellingen halen die we onszelf aan het begin van het jaar hadden gesteld.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties