“Schadesturing neemt toe in alle AIRC-landen. Alleen de manier waarop lijkt nogal te verschillen. Duidelijk is dat de landen het er unaniem over eens zijn dat er voor beide soorten herstelbedrijven toekomst is: zij die kiezen voor schadesturing en zij die er bewust buiten blijven”, aldus Femke Teeling. Zij is vorige week namens Focwa voorgesteld als AIRC-bestuurslid.

Nederland geldt op Europees en internationaal niveau nog steeds als één van de koplopers op schadeherstelgebied, volgens Teeling. Zij zegt blij te zijn dat ons land weer is gepresenteerd als bestuurslid: “daardoor zitten we gewoon dichter bij het vuur.”

Merkerkend schadeherstel

Op de jaarvergadering van het AIRC (vorige week in Duitsland) zijn talloze onderwerpen ter sprake gekomen. Van gezamenlijke thema’s zoals de invloed van telematica tot wet- en regelgeving (oa milieu), het tekort aan goed opgeleid personeel en merkerkend schadeherstel. “In andere landen lijkt merkerkend schadeherstel niet significant toe te nemen, terwijl dat hier juist wel zo is. Die afname in andere landen lijkt vooral te wijten aan de prijzen”, aldus Teeling.

Nieuwe leden

De AIRC-leden kwamen vorige week voor hun jaarlijkse Algemene Vergadering bij elkaar. De leden zijn sinds 1970 verenigd om samen te werken en kennis en informatie te delen. Tijdens de vergadering werden ook twee nieuwe leden verwelkomd: Zweden en Zuid-Tirol. Gezamenlijk vertegenwoordigt het AIRC meer dan 50.000 schadeherstelbedrijven.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties