Verkopers van autobanden lijken zich te houden aan het vermelden van inclusief-prijzen. Dat wil zeggen dat de prijs van autobanden waar zij mee adverteren met inbegrip is van onvermijdbare kosten, zoals de verwijderingsbijdrage.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft in deze zaak opgetreden, in samenwerking met de brancheorganisaties Vaco, Bovag en Recybem.

Montage

De ACM kwam vorig jaar in actie na door derden op het spoor gezet te zijn van onduidelijkheden over de prijsstelling van banden. De ACM heeft toen aan de brancheorganisaties gevraagd hun leden erop te wijzen dat bandenprijzen inclusief onvermijdbare kosten moeten zijn. Het is nog altijd toegestaan om banden te verkopen waarbij montage verplicht is. In dat geval moeten de kosten van de montage bij bandenprijs inbegrepen zijn. Het blijft uiteraard mogelijk om banden zonder montage te verkopen. Consumenten die banden aangeboden zien voor prijzen waarin niet alle onvermijdbare kosten zijn opgenomen, kunnen dit melden bij consuwijzer.nl.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties