In het weekeinde van 13 en 14 april verhuist automaterialengrossier Dabeko zijn magazijn in Drachten naar een 2,5 keer zo groot pand. Met de uitbreiding komt er ruimte voor een forse uitbreiding van het assortiment.

Met de verhuizing naar de Hemmen 8 groeit het magazijn van Dabeko in Drachten van 1000 naar 2500 vierkante meter. Gevraagd naar enkele bijzondere toevoegingen aan het assortiment, noemt Remco Kemerink onder meer de verenlijn van Maxtrac. “Verder gaan we de uitlatenlijn van Euroconnexxion toevoegen. We gaan van AES starters en dynamo’s leveren, van ABS voegen we de natte remdelen toe en van Kawe remblokken, -schijven en -koppelingen. Een heel belangrijke uitbreiding is verder dat we naast Valeo-wissers nu ook Bosch-wissers gaan stockeren. En we gaan het assortiment motormanagementonderdelen fors uitbreiden, met name met Bosch-onderdelen.”

Banden

Ook op het gebied van banden wordt het palet van Dabeko flink breder. “Voor onze klanten hebben we al een belangrijk assortiment aan A-, B- en C-merken. Van de B-merken gaan we naast Apollo ook Tyfoon doen. Als C-merk hebben we al Ovation. Daar voegen we Imperial en Greenmax aan toe.” De toegenomen beschikbare ruimte maakt het eveneens mogelijk om ook in Drachten een bandenhotel te openen. Banden werden tot nu toe alleen opgeslagen in Dalfsen en Groningen. Ook in Coevorden en Assen worden aanpassingen verricht, zodat ook hier banden opgeslagen kunnen worden. Tijdens de verhuizing is de vestiging in Drachten gesloten. De klanten van Dabeko uit Drachten zijn inmiddels geïnformeerd. Zij worden zoveel mogelijk vanuit de andere vier vestigingen van Dabeko bediend. Maandag 16 april moet de vestiging in Drachten aan de Hemmen 8 operationeel zijn.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties