Om onafhankelijke autobedrijven te helpen bij het vervangen van start-stopbatterijen breidt Hefra zijn productassortiment uit met de One Box. Deze doos herbergt een tester, validatietool en lader. De One Box maakt zijn debuut op de komende Automechanika Birmingham (4 t/m 6 juni).

Geestelijk vader is Ecobat Battery Technologies (EBT), in Nederland vertegenwoordigd door Hefra. Aansluitend aan de première in Birmingham start ook Hefra de levering, zegt business development directeur Dirk Luteijn. Volgens hem vindt meer dan veertig procent van de vaderlandse garages het vervangen van start-stopbatterijen lastig. “De One Box is een betaalbare one-stop oplossing. Denk daarbij vooral aan de kleinere garage die dit probleem professioneel wenst op te pakken en niet wil doorschuiven naar een dealer.” Ook wordt volgens Luteijn bij gebrek aan juiste kennis ook regelmatig een start-stop batterij vervangen door een lood-zuur-exemplaar.

Onderzoek

Ecobat zelf schermt met eigen onderzoek waaruit zou blijken dat slechts 57 procent van de vrije garages in het Verenigd Koninkrijk zelf de vervanging uitvoert. “We hebben nu een tamelijk nauwkeurig beeld van het probleem”, zegt het management van Ecobat UK. “Het is ofwel een gebrek aan bewustzijn ofwel de aanname dat zo’n wissel een ingewikkelde en kostbare ingreep is. Met de juiste equipment kan het echter wél goed en snel. Je voorkomt garantieclaims en creëert kansen op nieuwe business.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
1 mei 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties