Forté lanceert met haar Valve Cleaner een product dat is ontwikkeld voor de meest recente motorontwerpen en (bio-)brandstoffen voor direct en indirect ingespoten benzinemotoren. Reiniging van het inlaatgedeelte en de kleppen met het middel is een alternatief voor de demontage van de cilinderkop en het handmatig reinigen van de losse onderdelen.

“Moderne direct ingespoten benzinemotoren hebben als nadeel dat het inlaatgedeelte, de inlaatkleppen, de klepstelen en de klepschotels niet meer schoon gehouden worden door een langsstromend lucht-brandstof-mengsel. Dit kan zich uiten door inhouden en stotteren bij optrekken vanuit lage toerentallen, verminderde trekkracht, onregelmatig draaien bij koude motor en licht inhouden bij constante snelheid. De nieuwe kleppenreiniger herstelt het motorvermogen weer en verbetert de rijeigenschappen naar de oorspronkelijke staat”, aldus Forté over haar nieuwe product.

De lancering van de Valve Cleaner is voor Forté een nieuw onderdeel in een reeks van vernieuwingen. Zo was er in november de lancering van de DPF Cleaner and Regenerator en staat de komende maand de lancering van hun nieuwe website op het programma. Reno Meijer volgde in augustus nog Bart Berends op als ceo van Forté Noord-West Europa. Lees er hier alles over >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties