Textielservicebedrijf Mewa presenteert een nieuwe lijn warmteregulerende werkkleding waarin naast biologisch katoen ook polyester is verwerkt dat uitsluitend is gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Door de combinatie van verschillende materialen heeft de kleding verwarmende en verkoelende zones, maar ook delen die elastisch of beschermend zijn. In totaal worden voor het vervaardigen van Mewa Peak ongeveer 75 procent duurzame en grondstofbesparende materialen gebruikt.

37.5-technologie

Door toepassing van de zogeheten 37.5 -technologie bevatten de vezels deeltjes actieve kool die vocht en warmte kunnen opnemen of afgeven. Bij lichamelijke inspanning versnellen de actieve deeltjes de verdamping van het vocht dat door zweten ontstaat en dus ook de afvoer van warmte. Heeft de drager het koud, dan slaan de actieve deeltjes de warmte op die het lichaam uitstraalt. Zo behoudt het huidoppervlak constant een temperatuur van ongeveer 37,5° Celsius, zonder gebruik van bijkomende chemische stoffen.

Mewa Peak is bestemd voor werknemers in industriële en ambachtelijke sectoren. De werkkleding is ergonomisch en past zich flexibel aan elk figuur aan. Elastische inzetstukken in het jasje en de broek geven maximale bewegingsvrijheid, terwijl slijtvaste inzetstukken de knie-, elleboog- en schouderzones verstevigen en de levensduur van de kledingstukken verhogen.

Milieuvriendelijk

De nieuwe lijn van Mewa komt voort uit de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf. Productontwikkelaar Mark Weber: “Om van duurzame werkkleding te kunnen spreken, zijn grondstofbesparende productie en onderhoud net zo relevant als de levenscyclus ervan. Met dit alles moet al rekening worden gehouden bij de ontwikkeling van kleding. High-techvezels zullen in de toekomst dankzij hun hoog recyclingpotentieel een belangrijke rol spelen in werkkleding.”

Deel dit artikel op

Eén reactie

  1. Beste Emil,
    Prachtige werkkleding, maar vraagje hoe brandgevaarlijk is deze? Mag je deze kleding dragen tijdens laswerkzaamheden?

    Mvg Anthony

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
18 juni 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties