Genuine Parts Company rapporteert opnieuw solide kwartaalcijfers, met een recordomzet van 5,3 miljard euro en een dubbelcijferige groei van de aangepaste winst. GPC is ons land actief via Alliance Automotive Group Benelux.

“Onze prestaties in het tweede kwartaal onderstrepen opnieuw de waarde en het voordeel van onze wereldwijde Automotive en Industrial business mix en geografische diversiteit, waarvan wij geloven dat het concurrentievoordelen zijn die GPC onderscheiden in de markt”, aldus Paul Donahue, voorzitter en Chief Executive Officer.

Automotive

De wereldwijde omzet van Automotive bedroeg omgerekend 3,3 miljard euro, een stijging van 5,4% ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Die stijging valt uiteen in groei van de vergelijkbare omzet met 4,3% en een voordeel van 2,6% door overnames. Dit weliswaar na aftrek van een ongunstig effect van 1,5% door wisselkoersschommelingen en overige. De segmentwinst van omgerekend 294 miljoen euro steeg met 2,1%, met een segmentwinstmarge van 9,0% die 30 basispunten lager was dan vorig jaar.

“De wereldwijde Automotive-omzet blijft profiteren van onze wereldwijde diversificatie, aangezien onze bedrijven buiten de VS in het tweede kwartaal een groei van enkele tot dubbele cijfers in lokale valuta lieten zien”, aldus Will Stengel, President en Chief Operating Officer.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
1 mei 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties