Vakbeweging FNV heeft een looneis neergelegd van 5 procent bij aanvang van de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de banden- en wielenbranche. De huidige cao loopt tot 1 maart 2019 en geldt voor zo’n zevenduizend werknemers.

De eerste verkennende gesprekken over een nieuwe cao hebben op 25 februari plaatsgevonden. Branchevereniging Vaco voert de onderhandelingen namens de werkgevers. Branchemanager Edwin Brinksma kan nog weinig zeggen over het verloop daarvan. “Die gesprekken zijn nog maar net begonnen. We hebben kennis genomen van de looneis van FNV. Daar gaan we de komende tijd verder over onderhandelen. Meer valt er op dit moment niet over te zeggen.”

Vast contract

Behalve de looneis van 5 procent heeft FNV ook de voorwaarde gesteld dat tijdelijke werknemers in de nieuwe cao al na negen maanden een vast contract moet worden aangeboden. Daarnaast wil FNV dat lonen gebaseerd zijn op ervaring, niet op leeftijd. De bond pleit dan ook voor afschaffing van de jeugdlonen. Ook duurzame inzetbaarheid is onderwerp van de onderhandelingen. Die gaan op 4 april verder.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties