Afgelopen week bereikte ons het trieste bericht, dat Peter Somers, bij Bosch Benelux verantwoordelijk voor de afdeling equipment, is overleden. Wie in België en Nederland iets met werkplaatsapparatuur van doen had, kende hem wel. Of zoals iemand mij ooit vertelde, Peter Somers is het Belgische hart van de Nederlandse equipmentsector.

Ik kende hem van ontmoetingen in Barneveld op het trainingscenter, op het kantoor in Brussel en niet te vergeten op de vakbeurzen Autotechnica, de Automechanika en de Equip Auto. Waar hij altijd tijd voor me had om de laatste trends en ontwikkelingen te bespreken. Hij was letterlijk en figuurlijk een man van formaat. Recht door zee en een relatie waarbij afspraak is afspraak zijn stijl was.

Geen omwegen, geen tweede agenda. Ik kon altijd op hem rekenen als ik zat met een vraag over een ontwikkeling in de wereld van de garageapparatuur. De afgelopen jaren sukkelde hij met zijn gezondheid, en bleef daarom wat vaker buiten beeld. Daardoor komt het bericht dat hij er niet meer is volledig onverwacht. Peter werd slechts 59 jaar. Ik wens zijn familie veel sterkte bij dit grote verlies.

Jos Veldhuisen, Almere, Aftersales Magazine

Deel dit artikel op

3 reacties

  1. “Ik zal me Peter blijven herinneren als een kundige equipment-man met een duidelijke mening die hij ook niet onder stoelen of banken stak. Een Bosch-man in hart en nieren met een goed gevoel voor de conceptmatige aanpak van de zaken. Een levensgenieter ook op zijn eigen wijze. Ik wens zijn nabestaanden sterkte toe om dit plotselinge verlies te verwerken.”

  2. “Peter Somers was op en top authentiek. Een unieke figuur, direct, zei waar het op stond en goudeerlijk. Waar niet iedereen daar altijd mee om kon gaan, wisten velen dit juist in hem te waarderen. Mede hierdoor had hij een breed netwerk van mensen waar hij altijd een beroep op kon doen om iets geregeld te krijgen. Zodra hij besloten had dat iets moest gebeuren, moest het ook daadwerkelijk gaan gebeuren. Zo steunde hij je ook waar je die steun nodig had. Vaak op slimme en doordachte wijze en wist bijna iedere situatie vaak goed in te schatten. Met Peter hadden wij niet alleen zomaar een goede verstandhouding, er was zeker sprake van vriendschap en ruimte voor humor en gezelligheid. De etentjes in o.a Brussel en Bologna zal ik nooit vergeten. Ik wens zijn familie en vrienden veel sterke bij het dragen van dit verlies.”

  3. Peter Somers was een bijzonder man die mij nog lang zal bijblijven. Zijn aanpak was direct en je kreeg altijd een eerlijk antwoord. Ik waardeerde zijn enorme kennis en zijn uitgebreide netwerk. Bij Peter kon je terecht met tal van vragen over equipment, en ook zijn mensenkennis en aanpak waren bewonderenswaardig.
    Hij vertegenwoordigde voor mij, samen met zijn collega Wim die dit nog steeds met verve doet, Bosch Equipment. Hij stond voor kwaliteit waar je trots op kon zijn.
    Mijn oprechte deelneming aan zijn familie en vrienden, en sterkte aan zijn collega’s die dicht bij hem stonden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties