Fusies en overnames zijn, zeker in de wereld van het autoschadeherstel, vaak nodig voor het behoud van een bepaalde positie in de markt. Een mooi voorbeeld daarvan is de samenvoeging eerder dit jaar van de Hardenbergse autoschadeherstelbedrijven D&L Schadeherstel en Gruppen Autoschade tot DGL Schadeherstel.

Binnen het nieuwe schadeherstelbedrijf DGL zijn de taken strikt verdeeld. De calculatie en logistiek zijn bij Carlo Gruppen in goede handen, Bert Lennips is de algemeen directeur en behartigt de algemene zaken, Erwin Drenthen is verantwoordelijk voor de techniek en gaat over de werkplaats.

Fusie

Over het samenvoegen van de twee bedrijven zegt de laatste: “We zaten allebei in de sturing, maar hadden ieder ons eigen werk. Er was een gezonde concurrentie, maar zowel Carlo Gruppen als Bert en ik wisten dat we niet op de bestaande voet door konden gaan, met een man of vijf in de werkplaats. Er moest meer volume komen. Wij zagen ook wel dat het aanbod aan schades daalt, vooral aan grote schades. Een fusie leek ons de beste oplossing om voldoende inkomsten te houden, zodat we konden blijven investeren. Aan de andere kant konden we kosten besparen door van twee bedrijven een te maken. We hebben nu nog maar één contract met een lakleverancier, één aannamepunt… Het scheelt in lidmaatschappen, kosten voor accountancy, verzekeringen, wat alles bij elkaar een behoorlijke besparing oplevert. Op die manier hebben we kunnen voorkomen dat we elkaar kapot concurreerden.” Lees het hele artikel in nummer 12 van Aftersales Magazine, dat 8 december is verschenen.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties