Dankzij een update van de ESI[tronic]-software kan het brandstof- en elektriciteitsverbruik tijdens de apk-keuring nu ook met een KTS-diagnosetester van Bosch worden uitgelezen. De update zal tegen eind juni 2023 gratis beschikbaar zijn voor alle ESI[tronic]-abonnees.

Personen- en lichte bedrijfswagens met een eerste toelating van 1 januari 2021 of later, zijn uitgerust met een systeem dat het werkelijke verbruik van de auto meet. Vanaf 20 mei 2023 moeten deze gegevens bij de apk-keuring worden verzameld en doorgegeven aan de RDW. Hiervoor is speciale apparatuur nodig, of een aanpassing van de bestaande diagnoseapparatuur, zoals onder meer in het geval van de Bosch KTS.

Update

“Onze KTS-gebruikers hoeven zich geen afzonderlijke OBD/APK-scantool aan te schaffen om aan de nieuwe Europese regelgeving te voldoen. Een update van onze ESI[tronic]-software volstaat. De oplossing kan in enkele minuten worden geïnstalleerd en zal naar de toekomst toe steeds vaker moeten gebruikt worden bij het uitvoeren van de APK”, zegt Bert Van Hauwermeiren, productmanager bij Bosch Automotive Aftermarket.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties