De Chinese fabrikant van elektrische auto’s Xpeng opent de komende maanden vier leverings- en servicecentra in Europa, waaronder één in Badhoevedorp. De andere Europese servicecentra komen in Noorwegen, Denemarken en Zweden.

Het eerste leverings- en servicecentrum van Xpeng in Nederland, gevestigd in Badhoevedorp, zal in februari worden opgeleverd en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 worden geopend. Dit centrum zal ook dienen als trainingsfaciliteit voor externe technici en Xpeng-medewerkers. In samenwerking met een van de partners van Xpeng exploiteert het ook een hub voor reserveonderdelen op Schiphol, waardoor de wachttijd voor Europese klanten die reparaties en vervangingen nodig hebben, wordt verkort.

Over the air

Voertuigen van Xpeng die met potentiële problemen worden geconfronteerd, worden op afstand gediagnosticeerd en, indien mogelijk, via over the air updates geservicet. Xpeng zal ook een aantal geautoriseerde servicelocaties openen met de steun van partners uit elk land. Eind 2023 zullen er in heel Europa extra locaties worden geopend om een ​​grotere dekking in deze markten te bieden. Xpeng heeft al een overeenkomst bereikt met het Deense mobiele autoserviceplatform OmniCar om service op afstand te bieden aan klanten in Denemarken.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
18 juni 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties