bekeken: 682 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

PMT verwacht geen pensioenkorting in 2020

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 20 november 2019, 13:46

Leestijd: < 1 minuut

Na de aankondiging van minister Koolmees van Sociale Zaken dat de pensioenfondsen langer de tijd krijgen om aan hun financiële verplichtingen te voldoen, lijkt ook pensioenfonds PMT volgend jaar niet te gaan korten op de pensioenuitkeringen.

Minister Koolmees: “Veel mensen maken zich zorgen over hun oudedagsvoorziening. Die zorgen begrijp ik. De financiële situatie waarin een groot aantal pensioenfondsen zich bevindt, stelt het vertrouwen flink op de proef. Mensen lezen over dreigende kortingen, maatschappelijke onrust en twijfels over de toekomst van ons pensioensysteem. En dat terwijl het kabinet en sociale partners met het pensioenakkoord een hele belangrijke stap in de goede richting hebben gezet. De uitwerking van het pensioenakkoord heeft daarom de hoogste prioriteit. Rust en stabiliteit zijn nodig om dat de komende periode goed te doen. Om die reden krijgen pensioenfondsen die in problemen verkeren onder voorwaarden langer de tijd om te voldoen aan de gestelde financiële eisen. Kortingen zijn daarmee volgend jaar naar verwachting voor een groot deel van de baan.”

PMT

De versoepeling van de regels waaraan pensioenfondsen moeten voldoen, geldt voor één jaar. Als de dekkingsgraad van PMT op 31 december 2019 ten minste 90 procent is, gaan de pensioenen volgend jaar niet omlaag. Eind oktober bedroeg de dekkingsgraad PMT 95,8 procent.

Het is echter geen structurele oplossing, zo laat PMT weten. “Er is niet opeens extra geld beschikbaar, en ook het probleem van de lage rente bestaat nog steeds. Voor een goed en toekomstbestendig pensioen is daarom een hervorming van ons pensioenstelsel nodig. Nu de kans op een pensioenverlaging in 2020 een stuk kleiner is geworden, is er rust om verder hard te werken aan die hervorming.”

Tags: , ,

RDW voegt uitstoot toe aan…Volkswagen schroeft…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties