bekeken: 537 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Praktijktoets voor ervaren caravanmonteurs

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 17 januari 2020, 14:33

Leestijd: < 1 minuut

Bovag en Focwa hebben gezamenlijk een praktijktoets ontwikkeld voor caravanmonteurs die aantoonbaar meer dan vijf jaar ervaring hebben in de caravanbranche.

Ervaren caravanmonteurs kunnen de toets afleggen, zonder daarvoor eerst een cursus te hebben gevolgd. Wie slaagt voor de toets mag zich drie jaar lang caravanmeester noemen. Daarmee kan het caravanbedrijf bepaalde diensten aanbieden, zoals keuring en onderhoudsbeurten.

IJkmoment

De toets is voor Bovag- en Focwa-bedrijven een belangrijk ijkmoment, nu ook het werken aan caravans en campers steeds complexer wordt. Door een dergelijke erkenning van verworven kwalificaties worden bedrijven niet onnodig op opleidingskosten gejaagd.

De toets toetst de kwalificaties op de onderdelen onderstel, opbouw, elektra en schadeherstel. De toets wordt afgenomen op een locatie van VOC en geëxamineerd door het IBKI.

Branchenormering

De component opleidingen/kwalificaties is onderdeel van de nieuwe branchenormering voor Bovag- en Focwa-caravanherstellers die eind vorig jaar is opgesteld. In 2020 is de branchenormering voor de caravanbranche nog vrijblijvend. Voor Bovag- en Focwa-leden zijn de branchekwalificaties vanaf 1 januari 2021 verplicht.

Nieuwe bestuursleden Bovag…Menno Wats directeur marketing…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties