2017 was een positief jaar voor D’Ieteren

D’Ieteren, de grootste auto-importeur van België, kijkt met een positief gevoel terug op 2017. Het resultaat vóór belastingen steeg met 2,6 procent tot 247,9 miljoen euro.

Bij de divisie D’Ieteren Auto steeg het totaal aantal geleverde nieuwe voertuigen met 2,2 procent, dankzij een iets hogere markt en verdere stijgingen bij de lichte bedrijfsvoertuigen. Het aangepaste resultaat vóór belastingen nam toe met 16,6 procent. D’Ieteren Auto had in België eind 2017 een marktaandeel van ongeveer 21 procent; er waren 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard euro en 85,9 miljoen euro in het boekjaar 2017. Op een naar verwachting lichtjes dalende Belgische automarkt streeft D’Ieteren Auto dit jaar naar stabiele volumes, dankzij commerciële initiatieven en lanceringen van nieuwe modellen.

Belron

De divisie voor autoruiten – Belron – kende in 2017 een organische verkoopgroei van 6,0 procent, met dank aan sterke prestaties in zowel de VS als in Europa. Het aangepaste resultaat vóór belastingen daalde evenwel met 9,4 procent. Dat kwam door hogere kosten (incentive-programma, uitbreiding dienstverlening) en ongunstige wisselkoersen. Belron (voor 54,85 procent eigendom van  D’Ieteren) kent meer dan tien hoofdmerken op het gebied van voertuigglas, waaronder Carglass, Safelite AutoGlass en Autoglass.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †