4 op 10 Nederlanders overweegt aanschaf EV

Autotrack meldt tevens dat het aantal zoekopdrachten naar tweedehands elektrische modellen in vergelijking met vorig jaar ruim verdubbeld is (+113 procent). Verkoper Thomas van der Veen van hybridespecialist Renses Alkmaar is niet verrast door de resultaten van het onderzoek. “Waar in de zakelijke markt al langere tijd vraag is naar elektrische auto’s, blijft de particuliere markt hierin nog wat achter. Dat heeft met name te maken met de hoge aanschafprijs van nieuwe modellen. Omdat tweedehands modellen voor meer mensen binnen financieel bereik liggen, verrast het mij niet dat 40% de aanschaf al overweegt.”

Aanschafprijs

Marketingmanager Sander van Veen van Autotrack verwacht dat de vraag naar tweedehands elektrische auto’s de komende jaren nog veel verder zal stijgen: “De aanschafprijzen voor tweedehands elektrische auto’s zijn nog relatief hoog, zeker als je deze vergelijkt met auto’s die rijden op benzine of diesel. Toch verwacht ik dat de vraag naar deze modellen de komende jaren verder zal stijgen. Het aanbod gaat toenemen en mijn verwachting is dat de prijzen hierdoor zullen dalen.”

Actieradius en opladen

De actieradius, lange oplaadtijden en beperkte oplaadmogelijkheden beperken verder de keuze voor een elektrische auto. Thomas van der Veen: “Er bestaat een grote behoefte aan auto’s met een actieradius van 500 kilometer of meer. Als de ontwikkeling die kant op gaat, zullen meer mensen het aandurven. Daarbij is het ook belangrijk wat de overheid doet in termen van belasting en het creëren van oplaadpunten.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2270 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar