Anne Brons CEO BMW Group Nederland

Op 1 november 2021 krijgt BMW Group Nederland een nieuwe CEO. Anne Brons, Directeur Sales bij BMW Group Nederland, volgt Stefanie Wurst op die Rijswijk verruilt voor het BMW Group hoofdkantoor in München.

Stefanie startte op 1 september 2018 als CEO bij BMW Group Nederland en in de afgelopen drie jaar heeft ze de strategische pilaren elektrificatie, digitalisatie en duurzaamheid verder ontwikkeld, geïmplementeerd en uitgebouwd. Het aandeel geëlektrificeerde modellen is jaar op jaar gegroeid: momenteel is ruim 40 procent van de verkochte BMW modellen volledig elektrisch of plug-in hybride, bij Mini is dat rond de 25 procent. De Nederlandse markt heeft daarnaast de afgelopen drie jaar op eigen initiatief pilotprojecten ontplooid die bijdragen aan de zogenaamde ‘Legendary Moments’ in de gedigitaliseerde klantreis. Stefanie heeft bovendien een negenstaps programma geïmplementeerd om duurzaamheid in de gehele BMW en verkooporganisatie te verankeren. Nederland heeft zich daarmee als duurzaamheidskoploper op de kaart gezet binnen BMW Group in Europa. Ook is ze trots op de prestaties van BMW Motorrad die in de afgelopen drie jaar de nummer één positie in de markt wist vast te houden tot een absoluut record van elf jaar achtereen marktleiderschap.

Anne Brons trad in mei 2016 toe tot de directie van BMW Group Nederland, na diverse managementfuncties bij onder andere Leaseplan Nederland, BMW Financial Services en Alphabet Nederland. Anne heeft zodoende ruime ervaring in de leasing industrie die zich uitbetaalde in zijn rol als Directeur Sales bij BMW Group Nederland, waarvoor de leasemarkt een significante rol speelt. Onder zijn aansturing is in de afgelopen jaren de nummer één positie van BMW in het premium segment verder versterkt, met grote voorsprong op de concurrentie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.