ANWB start eigen website occasions

ANWB begint een eigen website voor tweedehands auto’s. Kopers in spe kunnen vanaf vandaag op de site van de organisatie het aanbod bekijken.

Bij de aangeboden voertuigen wordt ook de richtprijs volgens de ANWB Koerslijst vermeld, evenals een overzicht van de totale gebruikskosten, een autotest en voertuigopmerkingen van de Wegenwacht. Met de nieuwe dienst wil de ANWB haar leden nog beter van dienst zijn bij de zoektocht naar een gebruikte auto. De bond verwacht dat het aanbod van occasions de komende periode sterk zal stijgen.

Alleen Bovag

Op het platform is alleen aanbod te vinden van Bovag-autobedrijven. “Mocht zich een probleem voordoen waar klant en autobedrijf niet uitkomen, dan kunnen wij als ANWB daar geen rol in spelen“, zegt een woordvoerder. “Bovag heeft die mogelijkheid wel, met de Geschillencommissie als loket.” Wie de voorraadbeheersystemen van Autodata, RDC of VWE gebruikt, kan zijn aanbod gratis toevoegen. In een later stadium worden mogelijk ook andere occasionsystemen toegelaten.

Belangrijkste selectiecriteria

De website anwb.nl wordt met de zoekterm ‘auto’ jaarlijks ruim twintig miljoen keer geraadpleegd. Vooral de richtprijs volgens de ANWB Koerslijst, de autokostenberekeningen, de bevindingen van de Wegenwacht en de autotesten zijn voor de bezoekers belangrijke selectiecriteria. “Door hier een geselecteerd occasionaanbod aan te koppelen, wordt de zoektocht naar een geschikt tweedehands voertuig een stuk makkelijker”, stelt de bond.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †