Audi lanceert virtual reality bij dealers

De eerste Audi-dealers in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje starten met het gebruik van een headset voor virtual reality. Voor Nederland krijgt Audi Centrum Hengelo de Nederlandse primeur.

Met de headset op krijgen klanten een zeer realistische indruk van de auto die ze zelf hebben samengesteld. Tot in de details. De klant kan op die manier zelf de toepassingen van de diverse Audi-technologieën aanvoelen. “Met deze VR krijgen de Audi-dealers de beschikking over een grandioos verkoopinstrument. En onze klanten biedt het meer informatie en zekerheid wanneer ze moeten beslissen welke auto ze willen kopen. Maar het is natuurlijk ook een sensationeel instrument”, zegt Nils Wollny, hoofd digitale business en klantervaring van Audi. “Met de VR nemen we een volgende stap in onze strategie om digitale innovatie te combineren met de pluspunten van de fysieke dealervestiging.”

Configureren

De VR headset stelt aspirant-kopers in staat hun individuele droomauto samen te stellen. Daarmee kunnen ze zelfs de kleinste details vanuit een uiterst realistisch perspectief bekijken. Ze kunnen daarbij een keuze maken uit honderden miljoenen mogelijke modellen en opties. De aldus geconfigureerde Audi is te ervaren in drie dimensies, in kleur en geluid. Verschillende achtergronden en soorten daglicht kunnen nagebootst worden. Het lijkt of je werkelijk in de auto zit. Ook kan het interieur vanuit verschillende gezichtshoeken worden bekeken. Virtual reality wordt door Audi al gebruikt in verschillende afdelingen van het bedrijf. Dat gaat van sales tot productie. In de meeste landen zal de VR draaien op de Rift headset van partner Oculus. Voor de visualisatie is de hulp van Zerolight ingeroepen. Een testversie van de Audi VR voor showrooms werd in 2015 getest in 2015 bij enkele dealers in Brazilië en Duitsland. Aan de hand van die ervaringen is tot de huidige versie van de VR gekomen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters