Het suv-segment wordt steeds populairder in Europa. De registraties van nieuwe suv’s stegen in juli met 18,3 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Dat blijkt uit de jongste Europese cijfers over juli 2017, die door Jato Dynamics zijn verzameld en bekendgemaakt. Het suv-segment maakt nu 29,4 procent uit van het totale aantal nieuwe registraties in Europa. Een jaar geleden was dat nog 25,5 procent.

Groei

De groei gaat vooral ten koste van het D-segment (-8,1 procent) en het mpv-segment (-17,0 procent). Opvallend is verder de behoorlijke grote stijging in registraties in het E-segment (+24,1 procent) en in het F-segment (+13,0 procent), hoewel het in het laatste geval slechts om enkele duizenden registraties in heel Europa gaat.

Marktaandeel

Op merkenniveau levert de Volkswagen Groep wat marktaandeel in. Toch blijft VW met kop en schouders boven de markt uitsteken met een marktaandeel van nog altijd 24,48 procent. PSA en Renault-Nissan volgen op gepaste afstand.

Totaal

In totaal was juli 2017 in de 27 gezamenlijke Europese landen goed voor bijna 1,2 miljoen nieuw geregistreerde auto’s, een plus van 2,6 procent ten opzichte van juli 2016. In de eerste zeven maanden van 2017 staat het totaal op ruim 9,6 miljoen nieuwe registraties, een plus van 4,1 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties