Auto-app Finnik toont autowaardes

Nieuw in de auto-app Finnik: autowaarden. De nieuwe functionaliteit ‘marktwaardering’ laat ook zien wat de populariteit van de auto is op de Nederlandse occasionmarkt. Daartoe is de app recent verrijkt met de data van Japie.

De door Finnik en Japie gebruikte algoritmes bepalen de actuele vraag naar een bepaald merk of model, de hoogste prijs én de minimale prijs. Ook toont het hoe populair een auto is op de Nederlandse markt voor occasions. Klanten krijgen verder te zien welke vergelijkbare auto’s er te koop staan voor welke prijs. Gebruikers betalen hiervoor net geen vier euro, of bij meerdere opvragingen een gereduceerd tarief.

Finnik biedt op basis van een kenteken veel gegevens zoals bouwjaar, aantal eigenaren, apk-historie, kilometerstanden, gegevens over de uitvoering van de auto zelf en nog veel meer. Ook wordt de status van een kenteken getoond, inclusief geëxporteerde of gesloopte exemplaren. Nu is de autowaardering daaraan toegevoegd. Zo claimt Finnik de actuele marktvraag in beeld te brengen (op een schaal van 0 tot 5). Ook geeft het inzicht in stadagen, prijzen, bouwjaren en kilometerstanden.

Japiecars vergelijkt dagelijks onafhankelijk de prijzen van tweedehandsauto’s op duizenden Nederlandse websites. Met behulp van algoritmes wordt bepaald of je ‘zo veel mogelijk auto voor je geld krijgt of zo veel mogelijk geld voor je auto’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *