Autoscout: occasionprijs nadert 21.000 euro

De gemiddelde prijs van een occasion op autoplatform Autoscout24 is in oktober gestegen naar de recordhoogte van 20.984 euro. Dat was in september nog 20.467 euro. Vorig jaar oktober stond de gemiddelde occasionprijs nog op 18.402 euro.

“Ondanks dat de verkoop van zowel gebruikte als nieuwe auto’s uitblijft, blijven tweedehandsauto’s razend populair. Dit blijkt ook weer uit het feit dat we afgelopen maand 34 procent meer kwalitatieve leads naar autobedrijven hebben verstuurd ten opzichte van oktober vorig jaar. Tegelijkertijd zien we dat de gemiddelde occasionprijs nog steeds blijft oplopen – het is een unieke situatie”, aldus marketingmanager Bojan Brkić.

Elektrisch

Autoscout ziet tevens de groeiende belangstelling voor elektrische voertuigen terug in de zoekresultaten. De afgelopen maand telde Autoscout 23 procent meer zoekopdrachten voor een tweedehands elektrische auto en 16 procent meer voor een hybride.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3165 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *