Autoscout24: occasion in halfjaar 7,4 procent duurder

De vraagprijs voor een occasion is in een halfjaar tijd 1650 euro omhoog gegaan. Vroegen verkopers in januari gemiddeld nog 22.158 euro voor een tweedehands auto, in juni 2022 is dat al gestegen tot 23.808 euro, een stijging van 7,4 procent. Vergeleken met een jaar eerder is de prijs al 19,8 procent gestegen.

Dat blijkt uit recente cijfers van Autoscout24. Doordat de uitlevering van nieuwe auto’s stokt, raken occasions meer in trek, met als gevolg dat het aanbod slinkt. In het eerste halfjaar van 2022 zijn er volgens VWE door het autobedrijf 10,7 procent minder occasions aan consumenten verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

AutoScout24 heeft bovendien van gelieerde autobedrijven vernomen dat het steeds moeilijker is om auto’s in te kopen door schaarste, waardoor de inkoopprijzen ook zijn gestegen. Al deze factoren bij elkaar opgeteld maken dat de gemiddelde prijs van een tweedehandsauto in zes maanden tijd rap is doorgestegen tot een recordprijs van 23.808 euro. 

Populair

Naast de gemiddelde occasionprijs geeft de data van AutoScout24 ook inzage in het zoekgedrag van de consument. Het afgelopen halfjaar werd op het platform het meest gezocht naar respectievelijk de Volkswagen Golf, Volkswagen Polo en Audi A3. De top 5 wordt aangevuld met de Audi A4 op de vierde plek en de Opel Corsa op plek 5.

Het top 5-lijstje meest gezochte elektrische auto’s is iets diverser qua merken. De Tesla Model S en de Audi e-Tron staan bovenaan en worden gevolgd door de Tesla Model 3, Renault ZOE en de Porsche Taycan.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3693 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.