Autotrack: meer mensen checken onderhoudshistorie

Steeds meer mensen checken voor de aankoop de onderhoudshistorie van een occasion. Dat merkt Autotrack aan de stijging van Carfax-rapporten die via Autotrack.nl worden gedownload.

Sander van Veen, marketingmanager bij Autotrack: “Wij zien een verhoging van het aantal downloads van Carfax-rapporten. Zo liet augustus van dit jaar een stijging zien van 4,6 procent ten opzichte van augustus vorig jaar. Dat betekent dat in die maand zo’n 10 procent van de bezoekers actief de voertuighistorie opvraagt.”

Onafhankelijk

In augustus 2018 zijn 103.000 Carfax-rapporten gedownload via Autotrack.nl. Rick Zielman van Carfax: “In de twee jaar dat Carfax actief is in Nederland zijn er twee miljoen rapporten bekeken die exclusief via Autotrack beschikbaar zijn. Dit geeft aan dat de consument behoefte heeft aan onafhankelijke informatie over de onderhoudshistorie van een auto.”

Voorbereid

Ook ondernemers merken dat klanten steeds beter voorbereid het autobedrijf binnenkomen. Thomas van der Meer, aftersalesmanager bij Story Nijmegen BMW: “Ze hebben zelf al onderzoek gedaan naar de onderhoudshistorie en gaan vervolgens met ons in gesprek over de verschillende vormen van garantie die wij aanbieden. Wat we hierbij zien is dat met name mensen uit de omgeving onderhandelen over de hoogste garantiestandaard en mensen die van verder weg komen onderhandelen over de prijs.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3055 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters