Autoveiling.nl opent nieuw B-to-B-platform

In samenwerking met Autoinspectie.nl heeft Autoveiling.nl een nieuw B-to-B-platform opgezet waar autobedrijven occasions kunnen vinden en aan hun klanten te koop kunnen aanbieden, zonder dat zij die eerst zelf hoeven inkopen.

Partnercontent

Met deze manier van occasionverkoop wil Autoveiling.nl de handel stimuleren, die door de coronacrisis toch een behoorlijke deuk heeft opgelopen. Voor autobedrijven is een bijkomend voordeel dat zij hiermee hun aanbod naar de klant toe aanzienlijk vergroten.

Inspectie

Autoveiling.nl werkt voor het platform samen met de inspecteurs van Autoinspectie.nl. Hiermee geeft Autoveiling.nl een beschrijvingsgarantie af aan het autobedrijf. Algemeen directeur Wierd Meijering: “De auto’s worden allemaal professioneel, gedetailleerd geïnspecteerd. De beschrijving die wij op ons platform geven, klopt dus echt en het autobedrijf kan daar van op aan. Hij krijgt ook beschrijvingsgarantie. Mocht de auto toch niet zijn zoals beschreven, dan kan hij bij ons een claim indienen.”

Presentatie

De auto’s die op het nieuwe handelsplatform staan, worden aangeboden door onder andere leasemaatschappijen, importeurs en dealerholdings. Ze hebben een vaste handelsprijs. Het verkopende autobedrijf kan zodoende precies zijn marge bepalen op de prijs die hij de klant berekent.

Het is niet altijd mogelijk deze auto’s visueel op de eigen website te presenteren. Wierd Meijering: “Het is een extra dienst voor autobedrijven die zo een auto kunnen aanbieden die ze niet zelf in de showroom hebben staan. Het is een extra verkoopkans voor een auto die niets mankeert, alleen in de handel momenteel niet genoeg oplevert. Met het Autoveiling Handelsplatform kunnen we elkaar helpen de huidige voorraad te verkopen om vervolgens weer de winst in te kunnen kopen.”

  • 1 mei 2020 om 12:17
    Permalink

    Win-Win is de kern van dit plan, uitermate goed bedacht!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.