Autoverkopen EU +2,5 procent

Tot en met september zijn de autoverkopen in de 27 landen van de Europese unie met 2,5 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. September was een slechte maand met een min van 23,5 procent.

Dat meldt Acea op basis van de nieuwste cijfers. Van de vijf grootste markten deden Spanje (+11,7 procent), Frankrijk (+6,5 procent) en Duitland (+2,4 procent) het goed in de eerste drie kwartalen. Italië (-2,8 procent) en het Verenigd Koninkrijk (-7,5 procent) zijn de enige verliezers in de hele EU.

Grote winsten

Procentueel grotere winsten werden geboekt in de voor de autohandel bescheidener markten in Oost-Europa, met dikke plussen voor Roemenië (+31,5 procent), Hongarije (+26,5 procent), Litouwen (+27,0 procent), Kroatië (+21,3 procent) en Bulgarije (+19,7 procent). Ook Griekenland scoort met een plus van 20,4 procent heel aardig.

Nederland

Nederland scoort met een plus van 11,3 procent over drie kwartalen duidelijk bovengemiddeld. Ook voor ons land was september een mindere maand, als gevolg van de invoering van de WLTP-testcyclus per 1 september 2018. De verkopen piekten daardoor in augustus, om in september in te storten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters