Autowereld.nl toont label 100% onderhouden

Online occasionportal Autowereld.nl hanteert vanaf nu het label 100% onderhouden, ten teken van een volledige onderhoudshistorie. Het moet kopers in staat stellen makkelijker een auto met extra zekerheid te vinden. Het label staat bij de webadvertentie en bij de auto in de showroom.

Met zijn ruim 300 duizend gebruikte personenwagens zegt Autowereld.nl te behoren tot de grootste occasionsites. Dat komt vooral omdat het aanbod gratis geplaatst kan worden – door zowel officiële autobedrijven als door particulieren.

Onderscheiden

“Veel consumenten zoeken zekerheden”, zegt directeur Anton Pluim van Stichting 100% onderhouden. “Met het label kun je als professioneel autobedrijf jouw aanbod onderscheiden ten opzichte van het aanbod door particulieren.” Onderzoek door de stichting leerde vorig jaar dat een volledig onderhouden auto met een transparante historie gemiddeld 972 euro meer waarde heeft voor een autokoper dan eenzelfde auto zonder historie. Bij de meeste geadverteerde auto’s is deze informatie nog niet of nauwelijks te vinden. Om het label te mogen voeren, moet een auto tijdens de hele levensduur tijdig en volgens het schema van de fabrikant zijn onderhouden. ANWB en Bovag onderschrijven de doelstellingen van het begin 2017 gestarte label, dat transparantie, veiligheid en duurzaamheid in relatie tot goed auto-onderhoud wil bevorderen.

AutoWereld.nl

Autowereld.nl hanteert geen abonnementskosten voor autobedrijven. Plaatsen van occasions gebeurt automatisch, door koppelingen met de meeste gangbare systemen zoals Wheelerdelta, Autosoft, VWE en OBS. Maandelijks bedient Autowereld.nl ruim een miljoen bezoekers. Het aanbod is afkomstig van meer dan tienduizend autobedrijven.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †