Berkhof stoomt op in Quote 500

De traditionele ranking der rijken laat wederom zien dat de automotive top drie zeventigplus is en minimaal een miljard euro achter de naam heeft staan. Het meest opvallende uit de Quote 500 is dan ook de stijging van Eric Berkhof: de redacteuren ervan schatten dat zijn vermogen met ruim vijftig procent groeide.

Een vermogen van 130 miljoen voor Eric Berkhof zorgde voor de stijging van diens positie 402 naar nummer 305. Dat is ook volledig in lijn met de groeiambitie van zijn dealerholding Van Mossel en de aanverwante activiteiten zoals leasing. En aan die ambities komt voorlopig nog geen einde, aldus Berkhof in het interview elders in de Quote 500. In Nederland mag de landelijke dekking vrijwel naar wens zijn ingericht, België lonkt mede dankzij de daar overgenomen leasemaatschappij Westlease.

Karel Bos

Direct onder Berkhof overigens een oude naam uit de automotive: Karel Bos, van uitlatenfabrikant Bosal met eveneens een vermogen van 130 miljoen euro. Volgens de redacteuren een vijfde van wat het was ten tijde van de millenniumwissel.

Meer vermogen, lagere positie

Door de bank genomen is de positionering van de automotive mensen binnen deze top 500 wat gedaald ten opzichte van vorige editie. Een lagere positie, maar wel een stijging van het vermelde vermogen betekent dat de gemiddelde stijging binnen de Quote 500 hoger was, bovendien zijn er nieuwe toetreders zoals de groep die profiteerde van de Adyen-beursgang. Wijnand Pon, Wim van der Leegte en Evert Louwman vormen traditioneel de top drie met respectievelijk de posities 9, 16 en 28. Eric Berkhof zelf in actie zien? Dat kan tijdens het zevende Nationaal Aftersalescongres op 12 december in Bunnik. Voor meer informatie over het programma en de inschrijving, kijk op www.aftersalescongres.nl