Bestelwagenverkoop +3,5% na twee maanden

Het aantal geregistreerde bestelwagens is in de eerste twee maanden van 2021 met 3,5 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden 13.128 bestelwagens op kenteken gezet.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Bovag en RDC. Volkswagen is met bijna 2700 registraties de onbetwiste marktleider (ruim 20 procent marktaandeel), gevolgd door Ford (ruim 2000 registraties), Mercedes-Benz (bijna 1800), Renault (ruim 1600) en Peugeot (1250). Gezamenlijk is deze top vijf goed voor driekwart van de markt voor bestelwagens.

Elektrisch

Van de nieuwe bestelwagens waren er 317 elektrisch, ofwel 2,4 procent. VWE becijferde eerder al dat met name in februari de verkoop van elektrische bestelwagens flink aantrok.

De occasionmarkt voor bestelwagens steeg in januari en februari met amper een procent tot een totaal van 19.870 door het autobedrijf aan de eindgebruiker verkochte busjes. Nog geen honderd van die occasions hadden een elektrische aandrijving.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.