Bestelwagenverkoop EU al acht maanden in de lift

Het aantal registraties van bedrijfswagens in Europa is in juli en augustus fors gestegen, met respectievelijk 6,2 en 11,0 procent. De groei komt met name op het conto van de bestelwagens. De vraag naar bussen en vrachtwagens daalde in de zomermaanden scherp.

Dat blijkt uit recente cijfers van fabrikantenkoepel Acea. De registraties stijgen nu al acht maanden achter elkaar, cumulatief met 6,5 procent. In Nederland nam de vraag naar bedrijfswagens in augustus toe met 7,3 procent. Over de eerste acht maanden van 2019 was de toename 1,7 procent.

Bestelwagens

De vraag naar bestelwagens nam in augustus in de EU toe met 17,5 procent, wat resulteert in een plus van 6,2 procent over de eerste acht maanden. Alle vijf grote autolanden presteren goed dit jaar: Duitsland (+14,0 procent), Verenigd Koninkrijk (+11,3 procent), Frankrijk (+6,2 procent), Italië (+6,1 procent) en Spanje (+2,4 procent).

In Nederland steeg de vraag naar bestelwagens in augustus met 9,3 procent. Toch staat de teller voor de eerste acht maanden maar op 1,2 procent winst ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *