Cupra pakt drie Gouden Stuurwielen

De uitreiking van de Gouden Stuurwielen 2021 is een grote overwinning geworden voor Cupra, de Spaanse autofabrikant van sportieve auto’s. Er was een Gouden Stuurwiel voor de Cupra Leon in de categorie Klein en compact, voor de Cupra Born in de categorie Klein en compact elektrisch, en voor de Cupra Formentor in de categorie suv.

In het midden- en hogere segment ging het Gouden Stuurwiel naar de Porsche Panamera en naar de Mercedes EQS in de elektrische variant van dat segment. De Skoda Enyaq iV kreeg een Gouden Stuurwiel in de categorie Elektrische suv, de BMW M4 in de categorie sportwagens en de Mercedes EQV in de categorie Van/familiewagen.

Selectieproces

De winnaars in deze acht voertuigklassen werden bepaald in drie fasen. In fase 1 selecteerde de redactie de beschikbare kandidaten. In fase 2 kozen de lezers van Auto Bild en Bild am Sonntag hieruit hun top 3 in de acht voertuigklassen. De drie modellen met de meeste stemmen in elk van de acht klassen werden vervolgens op de testbaan door een jury van experts beoordeeld op verschillende criteria

Nog vier Gouden Stuurwielen

Daarnaast was er ook een Gouden Stuurwiel voor de beste innovatie van het jaar. De drie innovaties met de meeste stemmen werden gepresenteerd aan een deskundige jury, die vervolgens de Schaeffler E-as als winnaar aanwees. De keuze voor de mooiste auto was puur de keuze van de lezer, die koos voor de Audi e-tron GT.

De redactie van Auto Bild kende tot slot nog twee Gouden Stuurwielen toe voor de auto’s met de beste prijs-kwaliteitverhouding tot 25.000 en tot 35.000 euro, gebaseerd op rij-impressies, basisprijs, basisuitrusting, garanties en toeslagbeleid. De Opel Mokka-e won in de categorie tot 25.000 euro, de Toyota Yaris GR in de categorie tot 35.000 euro.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *