Dacia Spring wordt goedkoopste EV

Op 1 april start de inschrijving voor de nieuwe Dacia Spring, de eerste volledig elektrische Dacia op de markt.

Nieuwe auto’s verschijnen aan de lopende band en dit is doorgaans niet de plek om daar aandacht aan te besteden, maar in het geval van de Dacia Spring doen we dat toch, omdat het opnieuw benadrukt dat elektrisch rijden ook voor de fabrikanten van volumemerken een serieuze zaak is geworden.

De Dacia Spring is met een vanafprijs van 17.890 euro meteen de goedkoopste volwaardige elektrische personenauto op de Nederlandse markt. Het is een teken van de elektrische ambities van Groupe Renault, dat met de elektrische Renault Twingo op dit moment nog de goedkoopste EV levert voor de vanafprijs van 20.690 euro.

Met 17.890 euro zit de Spring daar dus bijna drieduizend euro onder. “Bovendien kan de particulier voor 2022 nog in aanmerking komen voor een EV-subsidiebedrag van 4000 euro. De subsidiepot voor dit jaar is inmiddels al opgesoupeerd”, licht een woordvoerder van Dacia toe.

Specificaties

De vierzitter wordt uitgeleverd vanaf de herfst. Volgens de WLTP-rijcyclus bedraagt de actieradius 230 kilometer (305 kilometer in de stad), voor de meeste Nederlanders ruim boven de gemiddelde afstand die ze dagelijks rijden.

Er zijn drie uitvoeringen: een gewone, een businessversie voor professionals en autodeeldiensten, en een bedrijfswagenversie zonder achterbank en een laadruimte van 1100 liter en een laadvermogen van 325 kilogram.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.