Dunlop wint bandentest voor klassiekers

In de jaarlijkse bandentest van Autobild Klassik zijn acht banden getest die moderne technieken koppelen aan een klassieke uitstraling en maatvoering. De helft krijgt het predikaat ‘voorbeeldig’, maar de andere helft valt door de mand.

De Dunlop Sport Classic gaat in deze test van Autobild Klassik met de winst naar huis, met pluspunten op zowel het stuurgedrag, de remweg en de weerstand tegen aquaplaning. Zilver is er voor Michelin met diens XVS, waarbij de prijs in negatieve zin opvalt. Ook zorgt deze band voor wat meer onderstuur op nat wegdek.

De Vredestein Sprint Classic koppelt harmonie aan grip op zowel nat als droog wegdek en weet zo de derde plek te pakken, gevolgd door Pirelli met de Cinturato CA67 en vergelijkbare feedback.

Van de vier banden die door het ijs zakten bij de jury is de Avon Radial Steel nog de beste met een relatief lange remweg op nat wegdek en een sterke neiging tot overstuur.

De auto die werd gebruikt was overigens de Austin-Healey 3000, die oorspronkelijk werd bestuurd door Pat Moss, een vrouwelijke pionier in de racewereld. In de jaren ’50 en ’60 won ze vele races en in 1960 was ze de eerste vrouw die de Rally Liège-Rome-Liège won.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *