Edo Wiggers directeur Euromaster

Edo Wiggers wordt per 1 april 2018 de nieuwe directeur van Euromaster Nederland. Hiermee volgt hij Marcel Guinchard op die na 7 jaar in deze functie zijn carrière zal voortzetten binnen de Euromaster Group.

wiggers_edoSinds 2010 heeft Marcel Guinchard Euromaster door de crisisjaren en een sterk veranderende markt geleid. In die periode heeft Euromaster haar positie versterkt als toonaangevende speler in de automotive branche. Onder andere is het bedrijf fors gegroeid in online zichtbaarheid en in het auto-onderhoud segment. Ook heeft Euromaster haar vestigingennetwerk versterkt met talloze renovaties en de introductie van een franchiseconcept.

Strategisch ontwikkelingsproject

Vanaf 1 april zal Guinchard leiding geven aan een strategisch ontwikkelingsproject op Europees niveau. Marcel Guinchard: “Edo Wiggers heeft in meerdere functies binnen Euromaster laten zien dat hij over de juiste vaardigheden en ervaring beschikt. Ik heb het volste vertrouwen in zijn leiderschapskwaliteiten en ondernemingsgeest om de positie van Euromaster in de zakelijke en particuliere markten verder te versterken.”

Carrièrestappen

Edo Wiggers is sinds 2004 actief binnen Euromaster Nederland. Binnengekomen als financieel manager stapte hij al snel over naar Operations om zijn ‘vlieguren’ te maken als regiomanager. Na een tussenstap als projectleider van het nieuwe bedrijfsinformatiesysteem nam Wiggers de business unit Leasing onder zijn hoede. Nadat hij het franchiseconcept lanceerde, is hij in januari 2016 gevraagd om alle Heavy activiteiten – de grootste business unit van Euromaster – te leiden. Edo Wiggers is 44 jaar, getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Deventer.