Eindelijk een eigen wasstraat

Het is deze donderdagochtend moordend druk bij het tankstation van Sjoerd Dijkstra en Yris Wiedema in Twijzel. Tijdens de testdag voor de nieuwe wasstraat rijden auto’s af en aan voor een gratis wasbeurt. De nieuwe portaalwasmachine kan meteen aan de bak.

In januari 2018 konden de ondernemers een oud huisje op het perceel naast dat van het tankstation overnemen, met het oogpunt om hier een wasgelegenheid te bouwen. Sjoerd Dijkstra: “De vergunning daarvoor heeft nog wel wat voeten in de aarde gehad, zodat het drie jaar geduurd heeft voordat we hier een wasstraat konden aanleggen. Gelukkig is het nu eindelijk zover.”

Snelheid

De naam Genius Vitesse die Christ Wash Systems in Twijzel heeft geplaatst, zegt precies waar het hier om draait: snelheid. De portaalwasmachine is dan ook bij uitstek geschikt voor tankstations en autobedrijven die in de markt zijn voor een middelgrote wascapaciteit en waar lang wachten geen optie is. De klant rijdt in dat geval zonder te wassen weg. Waar een normaal polish wasprogramma al gauw negen minuten in beslag neemt, is de Genius Vitesse binnen zes minuten klaar.

De Vitesse-uitvoering van de Genius is exclusief beschikbaar voor de Christ hogedruk voorwasinstallaties en maakt het mogelijk om tegelijk onder hoge druk af te spuiten, terwijl verderop al met actief schuim gewassen wordt. Dat bespaart tijd en zo is het voertuig altijd afgespoten voordat de borstels hun werk gaan doen. Voor de velgen heeft de machine aparte chemie-sproeikoppen die zorgen voor het voorwassen van de velgen, waarna de borstelwielwassers het karwei afmaken. Dankzij de innovatieve Wheelmaster wordt de hele velg-bandcombinatie gewassen, ongeacht de grootte.

Sjoerd Dijkstra is helemaal tevreden met het wasresultaat: “We hadden toevallig deze week dat saharazand. Bijna elke auto zat onder dat groen-gele zand. Wat dat betreft was dit een perfecte dag om te laten zien wat de machine kan.”

Voor de uitbreiding met carwash is bewust gekozen voor een combinatie van een rollover en twee wasboxen. Sjoerd Dijkstra: “Ik heb wel even overwogen of we niet zes wasboxen neer moesten zetten. Uiteindelijk is deze combinatie mooi compleet. Sommige mensen willen niet in de machine en die kunnen dan toch hier wassen. Een ander rijdt hem liever de machine in en is na zes minuten klaar. We hebben de ruimte om op termijn nog een derde wasbox erbij te zetten.”

Combinatie

Het is vooral de combinatie van diensten die hier aangeboden wordt die de ondernemers het vertrouwen geeft dat de investering zich terugbetaalt. “We hebben een shop, met bakery, we verkopen Lotto, Toto, tabak, je kunt er tanken en de uitbreiding met een wasstraat was de ultieme uitdaging. We hebben het tankstation elf jaar geleden overgenomen. We zeiden toen al: ‘Als we ooit de mogelijkheid krijgen, dan zetten we hier een mooie wasstraat neer.’ Een kettingbaan was te groot voor hier. Die ruimte hadden we ook niet, maar deze machine was een mooie oplossing.”

Alleen van de inwoners van Twijzel hoeven de ondernemers het niet te hebben. Daar wonen maar elfhonderd mensen. Sjoerd Dijkstra: “We zitten ver genoeg van de grotere steden Leeuwarden, Drachten en Dokkum, dus het is een hele grote regio vanwaar we de klanten naar ons toe kunnen trekken. Er is potentie, anders zouden we het niet gedaan hebben. Waar het uiteindelijk in zal resulteren, blijft toch een gok, maar de machine is goed en als we het allemaal netjes en strak houden, dan komt het wel goed.” 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2588 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *