Elektromotor in iedere Volvo vanaf 2019

Volvo Cars kondigt vandaag (5 juli) tijdens een persconferentie aan dat elke Volvo die vanaf 2019 geïntroduceerd wordt, voorzien is van een elektromotor.

“De vraag naar geëlektrificeerde modellen neemt significant toe en wij willen adequaat inspelen op de behoeften van huidige en toekomstige klanten”, zegt Håkan Samuelsson, topman van Volvo Cars. “Straks kun je kiezen welke geëlektrificeerde Volvo het beste bij jou past, ongeacht het model.”

Mix

Tussen 2019 en 2021 introduceert Volvo vijf volledig elektrische modellen, waaronder twee modellen van Polestar, de tuner van Volvo die nu als zelfstandig merk in de markt gezet wordt. Daarnaast komt er een reeks nieuwe Volvo hybrides op de markt (benzine en diesel) en worden alle modellen leverbaar met een 48 Volt mild hybrid-systeem. Modellen die uitsluitend worden aangedreven door een verbrandingsmotor worden geleidelijk uitgefaseerd.

Verbrandingsmotor

“Deze aankondiging markeert het einde van de auto die uitsluitend door een verbrandingsmotor wordt aangedreven”, zegt Samuelsson. “We hebben aangegeven dat Volvo in 2025 ten minste een miljoen geëlektrificeerde modellen verkocht wil hebben. En op deze manier gaan we het doen.” Tijdens de persconferentie verduidelijkte Volvo dat de elektrificatie gaat om nieuwe modellen vanaf 2019. Er zal nog enkele jaren een overlap zijn met oudere modellen. Volvo gaat uit van een levensloop van zeven jaar voor een model, dus rond 2026 zullen alle Volvo’s die uit de fabriek komen een elektromotor hebben.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters