Enorme stijging aanbod elektrische en hybride occasions

In 2020 zijn er op Marktplaats 62 procent meer elektrische occasions aangeboden dan in 2019 en 47 procent meer hybride occasions. Dat meldt Marktplaats op basis van jaarcijfers die vandaag zijn gepubliceerd.

De Volkswagen Golf en de Volkswagen Polo blijven de meest populaire tweedehands auto’s op Marktplaats, met de BMW 3-serie op de derde plaats. De snelste stijger van 2020 was de Renault Clio.

  1. Volkswagen Golf
  2. Volkswagen Polo
  3. BMW 3-Serie
  4. Renault Clio
  5. Ford Focus
  6. Opel Corsa
  7. Opel Astra
  8. Mercedes-Benz C-Klasse
  9. Ford Fiesta
  10. Audi A3

Zoekopdrachten vormen een andere maatstaf waarmee Marktplaats de populariteit van zijn occasionaanbod meet. Zo blijven de verschillende types van Volkswagen populair, maar zijn het opvallend genoeg Mercedes en BMW met respectievelijk één miljoen en achthonderdduizend zoekopdrachten waarnaar het meest gezocht wordt. De Fiat Multipla dook in 2020 voor het eerst onder de tienduizend zoekopdrachten. Daarmee lijkt het eind van het tijdperk-Multipla in zicht.

Onderzoek

Duurzaamheid blijkt een belangrijke reden voor veel autokopers om een nieuwe occasion aan te schaffen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Marktplaats heeft laten uitvoeren onder 1100 Nederlandse auto-eigenaren. 31 procent zegt bij aankoop voor een zuiniger auto te kiezen, 20 procent voor een elektrische.

Uit het onderzoek blijkt ook dat er een groot gebrek is aan kennis van autotechniek bij autokopers. Bijna de helft zegt weinig of niets van autotechniek te weten. Bijna driekwart van de autokopers vraagt advies bij aankoop en neemt iemand mee bij het kopen van een auto.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3153 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *