Europese occasions voor een all in-prijs

Na tien jaar Dealerdirect is Bas Oude Luttikhuis (foto rechts), samen met partner Han Post, op 1 oktober een nieuw initiatief gestart voor de verkoop van buitenlandse auto’s die voor een all-inprijs aan Nederlandse consumenten worden aangeboden: Mr Wheelson.

“Ik heb tien jaar gestudeerd, tien jaar bij een dealer gewerkt, tien jaar bij Dealerdirect. Onlangs begon het weer te jeuken en toen ben ik dit begonnen. Met Dealerdirect brachten we consumenten die van hun auto af wilden in contact met garagebedrijven, met Mr Wheelson doen we precies het omgekeerde: auto’s uit het buitenland aanbieden aan Nederlandse consumenten”, licht Bas Oude Luttikhuis toe.

Aflevering

Dat klinkt als een consumentendingetje, maar ook het autobedrijf komt wel degelijk in het verhaal voor. “Wij gaan de auto niet voorfinancieren. We gaan hem ook niet afleveren. Daarvoor zoeken wij partnerbedrijven die dat voor ons doen. Wat we de consument willen geven is een commodity goed, simpel, met één druk op de knop een auto kopen. De prijs die je ziet, is de prijs die je betaalt.” De aflevering kan zowel bij een dealerbedrijf plaatsvinden als bij een universele garage. “Mijn ervaring is zelfs dat de verkoop van tweedehands auto’s bij de universeel op een hoger plan staat dan bij de dealer. Die ervaart het als een last, terwijl het voor de universeel meer een kans is.”

Volume

Kan dan elk autobedrijf zich aanmelden om de auto’s van Mr Wheelson aan de klant af te leveren? “De enige voorwaarden die we stellen, is dat het een bedrijf is van een onberispelijke reputatie en Bovag-lid. Daarnaast zoeken we wel partijen die een beetje volume kunnen maken. Afspraken maken met een bedrijf dat vijf auto’s in een jaar verkoopt, dat schiet voor ons ook niet op.”

Europees

De auto’s komen nu nog alleen uit Duitsland. “Voor het eind van het jaar willen we ook occasions uit Oostenrijk, België, Frankrijk en Spanje aan het aanbod toegevoegd hebben. Volgend jaar willen we dan uitbreiden met auto’s uit onder meer Scandinavië en Zwitserland.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters