Export occasions op hoogste niveau sinds 2012

In oktober groeide de export van gebruikte personenauto’s met 20,2 procent ten opzichte van vorig jaar. De 26.151 occasions zijn volgens VWE het hoogste aantal binnen één maand sinds 2012, het vorige recordjaar.

Ook in eerste tien maanden van dit jaar groeide de export al. Er gingen in totaal 220.750 personenauto’s de grens over, 10,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Inruilers

De stijgende export is mede een gevolg van de grote occasionvoorraad, die weer voortvloeit uit de groeiende nieuwverkoop (meer inruilers). Daarnaast is de import sterk toegenomen. Dit jaar zijn ruim 586.000 nieuwe en gebruikte personenauto’s geïmporteerd. Dat is 29,7 procent meer dan in de eerste tien maanden van 2016. Dit heeft ertoe geleid dat de voorraden bij autobedrijven behoorlijk zijn gegroeid. Op dit moment staan er ruim 350.000 occasions in voorraad (2017: 301.000.

Veel uit lease

Het aantal geëxporteerde Renaults Mégane is sterk gegroeid, waardoor dit model in de top drie is gekomen, ten koste van de VW Passat. Opvallend is ook sterke toenemende export van de Skoda Octavia. Van de Peugeot 308, de Renault Clio en de Volvo V60 is de export in oktober zelfs meer dan verdubbeld. Van deze modellen komen er momenteel veel auto’s vrij vanuit de lease. vwe-occasionexport        

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †