Extra inruilpremies oude diesels

Volkswagen breidt zijn inruilprogramma voor diesels uit tot heel Duitsland. Eigenaren van een Euro 1, 2, 3 of 4-diesel die hun voertuig laten slopen en een nieuwe Volkswagen aanschaffen, kunnen tussen de 1500 en 8000 euro tegemoet zien. De hoogte van de premie hangt af van het gekozen model.

Eerder loofde Volkswagen een premie uit voor eigenaren van Euro 1- tot en met 5-diesels in de veertien meest vervuilde steden in Duitsland. Ook deze regeling wordt nu uitgebreid. Volkswagen biedt nu eigenaren van een Euro 4- of Euro 5-diesel in deze steden een premie bovenop de inruilwaarde, variërend van 500 tot 7000 euro.

Milieu

Jürgen Stackmann van Volkswagen (foto), zwaar geplaagd door de nasleep van het dieselschandaal, zegt met de maatregelen een stimulans te willen geven voor de overstap naar schonere voertuigen: “Volkswagen wil hiermee een verdere bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in Duitse steden en zodoende een mogelijke dieselban proberen te voorkomen.”

Diesel

Volkswagen zegt te blijven geloven in diesel. Stackmann: “Onafhankelijke studies laten zien dat onze huidige modellen tot de schoonste in de markt behoren als het gaat om NOx-uitstoot. Belangrijker, brandstofefficiënte dieselmotoren blijven een belangrijke bijdrage leveren in de strijd tegen klimaatverandering.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters