Ford opent online dealer

In Groot-Brittannië heeft Ford zijn eerste online verkoopkanaal geopend: rechtstreeks vanaf de fabrikant naar de consument. De klant kan een auto configureren en eventueel een inruilbod op zijn huidige auto krijgen.

Ook is het mogelijk via het online verkoopkanaal een financiering af te sluiten, eventueel een servicecontract te sluiten en aan te geven of de auto ‘rechtstreeks’ bij hem/haar thuis of werkadres kan worden afgeleverd. Wie de auto liever bij de dealer ophaalt, kan zijn voorkeurslocatie aangeven.

Online wensen

Ford stelt dat het om een low-profile-actie gaat. Ze is vooral bedoeld om te kijken of de vaak gestelde online wensen van de potentiële autokoper kloppen met de aannames. Overigens is Ford niet de enige fabrikant die direct de online klant opzoekt. Volvo deed dit in Engeland al eerder, in samenwerking met Amazon. Recentelijk zijn ook Jaguar Land Rover, Mitsubishi en Hyundai online sales-trajecten gestart. Dat doen ze in samenwerking met het consumentenplatform Rockar.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †