Garantie nieuwe Suzuki naar zes jaar

Suzuki Nederland verdubbelt de garantie op een nieuwe auto van drie naar zes jaar. Suzuki ziet betrouwbaarheid als een kernwaarde, iets wat door de verlenging van de garantietermijn wordt onderstreept. Aan de zes jaar is wel een maximaal aantal kilometers verbonden: 150.000 kilometer. Bij drie jaar garantie was dat 100.000 kilometer.

De nieuwe garantietermijn geldt alleen in Nederland en bestaat uit drie jaar fabrieksgarantie en een aanvullende garantie van drie jaar, die door Suzuki Nederland wordt verzorgd. Voor de carrosserie geldt een garantie van twaalf jaar.

Hybride

De zes jaar Suzuki-garantie geldt voor álle nieuwe auto’s en dus ook voor de nieuwste hybridemodellen van Suzuki, de Swace en de Across. Voor alle hybridemodellen van Suzuki geldt dat de hybridespecifieke onderdelen als de gecombineerde startmotor/dynamo (ISG) en de extra vermogensmodule (lithium-ion batterij) ook onder de nieuwe garantie vallen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2381 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *