Gemiddelde occasionprijs stijgt 3,6 procent

De gemiddelde occasionprijs is in het afgelopen jaar met 3,6 procent gestegen tot 19.606 euro. Dat heeft Autoscout24 becijferd. Het occasionplatform ziet dat consumenten vooral op zoek zijn naar de kleinere Volkswagens en Audi’s.

Eerder bleek al uit cijfers van VWE dat april een goede maand was voor de occasionhandel. Autoscout24 merkt dat aan het aantal leads dat doorgestuurd wordt naar autobedrijven. Dit ligt maar liefst 121 procent hoger dan vorig jaar in april.

“Als we terugkijken op een jaar geleden – de start van de coronacrisis – en de impact die dit in eerste instantie had op onze branche, zijn we erg tevreden en trots om te zien waar we nu staan. Dit jaar in april hebben we maar liefst 121 procent meer kwalitatieve leads naar autobedrijven verstuurd in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De interesse in occasions blijft toenemen en we hopen deze positieve trend voort te blijven zetten”, aldus directeur Rachel Gómez y Maseland namens Autoscout24.

Populariteit

De Volkswagen Golf was ook in april 2021 de populairste auto onder mensen die naar een tweedehandsauto zoeken, gevolgd door de Volkswagen Polo en de Audi’s A3 en A4. Ford bezet de vijfde en zesde plaats, met respectievelijk de Focus en de Fiesta.

 1. Volkswagen Golf
 2. Volkswagen Polo
 3. Audi A3
 4. Audi A4
 5. Ford Focus
 6. Ford Fiesta
 7. BMW 320
 8. Opel Corsa
 9. Renault Clio
 10. Opel Astra

De Tesla Model S is het meest populair onder mensen die zoeken naar een volledig elektrische auto. Hieronder de top tien van meest populaire EV’s in april 2021:

 1. Tesla Model S
 2. Audi e-tron
 3. Tesla Model 3
 4. Renault ZOE
 5. Volkswagen e-Golf
 6. BMW i3
 7. Tesla Model X
 8. Nissan Leaf
 9. Porsche Taycan
 10. Polestar 2

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *