Gemiddelde occasionvraag stijgt verder

De gemiddelde vraagprijs van 21.376 euro voor een occasion is inmiddels bereikt, aldus AutoScout24. In november stond die gemiddelde prijs dertien procent hoger in vergelijking met een jaar eerder toen er nog gemiddeld 18.825 voor een occasion werd gevraagd.

Het occasionportaal constateert bovendien een aanhoudende grote vraag naar occasions. In november verstuurde het namelijk ook weer 26% meer kwalitatieve leads naar gelieerde autobedrijven ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Middensegment meest in trek

AutoScout24 heeft bovendien de stijging van de gemiddelde occasionprijs voor de acht verschillende autosegmenten met elkaar vergeleken. Daaruit bleek dat de gemiddelde prijs van een occasion uit het middensegment sinds het begin van dit jaar het hardste is gestegen. De gemiddelde prijs nam daar sinds januari met 9% toe, waardoor de oorspronkelijke prijs van 21.694 euro in november bleek te zijn gestegen naar 23.649 euro. Het MPV-segment (Multi-Purpose Vehicle) is met een prijsstijging van 7,1% het segment wat daarna de grootste stijging laat zien. De prijs in januari van 14.780 euro steeg in slechts elf maanden tijd naar 15.829 euro. In het Luxe-segment is de kleinste prijsstijging zichtbaar. Met een prijsstijging van slechts 1,5% steeg de oorspronkelijke prijs daar van 53.961 euro in januari naar 54.774 euro in november.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *