Hedin breidt aanwezigheid in Zwitserland uit

De Hedin Mobility Group blijft maar groeien. Vorige week kwam het bericht dat Hedin Automotive de Alpina Group heeft overgenomen, met name actief in het oosten van het land. Daarmee wordt Hedin meteen de op een na grootste BMW- en Mini-dealer van Zwitserland.

Alpina draaide in 2021 een omzet van zo’n 118 miljoen euro, met in totaal 140 werknemers. Het Zweedse Hedin betrad in 2020 de Zwitsers markt door de overname van drie BMW- en Mini-dealerschappen in Zürich en omgeving. Marcus Larsson, ceo van Hedin Automotive: “Deze overname is volledig in lijn met onze strategie en laat zien dat we bereid zijn om in onze aanwezigheid in Zwitserland te investeren en die verder uit te breiden.”

Anders Hedin, ceo van de Hedin Mobility Group: “Deze strategische overname doet onze aanwezigheid in Zwitserland toenemen en daarmee onze positie als een van Europa’s leidende aanbieders van mobiliteitsoplossingen. Bovendien versterken we hiermee onze bestaande samenwerking met BMW, wat zeer bevredigend is.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3701 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.