Hedin doet bod op Stern

Wat begon als onderhandelingen over een fusie heeft uiteindelijk geleid tot een bod van de Hedin Mobility Group op alle aandelen in Stern Facilitair. Hieronder vallen alle dealeractiviteiten, de schadeherstelactiviteiten, de autoverhuuractiviteiten en holdingactiviteiten. De aandelen die Stern in Bovemij bezit, ter waarde van 19,3 miljoen euro, maken geen onderdeel uit van het pakket.

Volgens Stern vertegenwoordigt het pakket een totale waarde van minimaal 103 miljoen euro. De door Hedin te betalen contante vergoeding bedraagt 83 miljoen euro. Hierdoor kan Stern een buitengewoon dividend uitkeren van maximaal 14,75 euro per aandeel. Het aandeel, dat op 9 december opende op 14,90 euro stond een uur later al op 16,80 euro.

Fusie

Begin 2020 startten Stern en Hedin gesprekken over een fusie van beide bedrijven. Dit zou Hedin, dat reeds actief is in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, België en Zwitserland, een hub hebben gegeven in Nederland. Stern zou hierdoor gebruik kunnen maken van de schaal en financiële middelen van Hedin om zich verder te ontwikkelen. In tegenstelling tot die fusiebesprekingen beschouwt Hedin de beursnotering van Stern in Amsterdam niet langer als een wenselijk platform voor verdere groei, wat heeft geleid tot het bod van Hedin van 83 miljoen euro.

De directie en de raad van commissarissen hebben de voornaamste kenmerken van het bod geaccepteerd. Beide partijen streven ernaar de onderhandelingen nog dit jaar af te ronden. De transactie van de aandelen zou dan in het eerste kwartaal van 2022 plaatsvinden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.