Hedin rondt overname Motor-Car Group af

Met ingang van 5 oktober heeft de Hedin Mobility Group alle aandelen van de Motor-Car Group overgenomen van Wiesenthal Autohandels.

De overname werd al op 19 mei aangekondigd en is hiermee definitief. De Motor Car Group, officieel Motor-Car Bratislava geheten, omvat zeventien dealerschappen in Slowakije, Hongarije en Tsjchië, met inbegrip van uitgebreide aftermarketactiviteiten. Motor-Car vertegenwoordigt in die landen vijftien merken, waarvan Hyundaui en MAN nieuw zijn in het portfolio van Hedin. In 2021 had Motor-Car 1100 mensen in dienst en was het bedrijf goed voor een verkoop van 11.257 voertuigen en ruim 450 miljoen euro omzet.

Tegelijk met de overname van de Motor-Car Group heeft Hedin een kwart van de aandelen in Mercedes-Benz Financial Services (MBFS) in Slowakije verworven van Motor-Car Wiesenthal. MBFS voorziet in diverse financiële producten voor alle Mercedes-dealers in Slowakije.

Nieuw hoofdstuk

Anders Hedin, eigenaar en ceo van de Hedin Mobility Group: “We beginnen aan weer een nieuw hoofdstuk op weg naar groei. Het is juist en passend dt we nu ook in Centraal-Europa een sterke marktaanwezigheid hebben.”

Henrik Starup-Hansen, ceo Wiesenthal Autohandels: “We hadden ons geen betere eigenaar voor de Motor-Car Group en zijn werknemers kunnen wensen om de toekomst van mobiliteitsoplossingen tegemoet te kunnen treden.”

Matúš Brečka, ceo van Motor-Car Group: “Vandaag begint een nieuw hoofdstuk voor ons. Wij geloven dat we samen met de Hedin Mobility Group nog succesvoller zullen zijn, onze positie in de markt zullen versterken en Slowaakse, Hongaarse en Tsjechische klanten zullen verrijken met nieuwe ervaringen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *